12-jarige bouwt zijn droomauto met LEGO, met 20 heeft hij de echte auto

Adib houdt van auto’s. Ton hij 12 was vond hij een LEGO set met 3,000 stukjes en bouwde hij zijn droomauto – de Lamborghini Gallardo. Wat hij op dat moment niet wist was dat hij 8 jaar later zelf in die auto zou rijden!

Acht jaar later is die Lamborghini net in het huis van Adib afgeleverd – behalve nu, het is het echte werk dat Adib met zijn zuurverdiende geld heeft gekocht.

Adib, nu 20 vertelt ons dat zijn ondernemende reis begon toen hij in de 8e klas een TI-84-rekenmachine kreeg. Hij leerde zichzelf om TI-84-apps te coderen door simpelweg te googlen en YouTube-video’s te bekijken.

Vijf maanden later kon Adib gebruiken wat hij leerde om zijn eerste succesvolle spel te maken, een “Doodle Jump” -kloon die hem binnen enkele maanden een paar duizend dollar opleverde. Dit gaf hem het vertrouwen om door te leren en nieuwe apps te ontwikkelen.

D de zomer na 9de klas kreeg Adib zijn eerste Android-telefoon, die zijn leven veranderde. Hij ging snel op YouTube en zocht ‘Hoe een Android-app te maken’ en maakte zijn eerste app kort daarna.

Mijn eerste app was deze gecodeerde kubus van Rubik. Het was 3D live wallpaper; het was een 3D-versluierende Rubiks kubus. Het zou zichzelf willekeurig door elkaar gooien en dan zichzelf weer oplossen. ”

Tegen de tijd dat hij de middelbare school had afgerond, had hij in totaal tien apps gemaakt, waarvan er zes hits werden. Zijn eerste succesvolle app was Sidebar, die tijdens zijn eerste jaar op de middelbare school werd uitgebracht, waardoor Android-gebruikers eenvoudig via apps op hun telefoon konden schakelen.

“Het kreeg 100.000 downloads in twee weken. Voordien was ik gewend aan slechts 10.000 downloads. Ik bleef updates pushen, zelfs toen ik in de klas zat, zei ik: “Nee, ik luister niet in de klas. Ik ben bezig met mijn app en het oplossen van bugs.

“De beste, Switchr, toen dat uitkwam kostte het vier tot vijf dagen om 100.000 downloads te krijgen. Ik herinner me dat ik de Play Store-ranglijst die dag had bekeken – Switchr was nummer twee en precies daaronder was ‘Call of Duty.’ ”

Tegen 16 jaar was Adib financieel onafhankelijk van zijn ouders. Afgezien van het geld dat hij tijdens zijn middelbare school met zijn apps verdiende, verdiende Adib ook geld met consulting. Een van zijn grotere optredens was bij Amazon, waar hij hielp met de Fire Phone.

‘Ik moest een NDA ondertekenen en ze vertelden me dat het de Fire-telefoon was. Ik dacht: ‘Meen je dat serieus? Je gaat me vertrouwen, een 17-jarige ?! ‘Ik dacht in gedachten aan’ Holy shit! ‘Dat was een bepalend moment in mijn carrière.’

Adib was zo getalenteerd dat Amazon hem fulltime in zijn team wilde hebben. Ze stelden hem echter sterk voor te wachten tot na de universiteit. Hij besloot hun advies op te volgen.

Kort daarna werd Adib gerekruteerd door social networking gigant Facebook.

“Ze hadden destijds de leiding over Android en hij zag blijkbaar iets op internet en sloeg me op, probeerde me te rekruteren en bood me vervolgens een baan aan. Dit was goed toen ik naar de universiteit ging. ‘

Helaas vonden ze een maas in de wet omdat een of andere advocaat ergens bang was. Ze hadden zoiets van: ‘Als je momenteel bent ingeschreven voor een universiteit, kun je alleen worden aangenomen via een universitaire werving. Je kunt niet via ons normale proces worden aangenomen. “Dus ik moest uiteindelijk solliciteren via een universitaire aanwerving. Om de een of andere reden is het huren van een universiteit gevuld met een stel mensen die niet denken dat het opgeven van een goede optie een goede optie is. Ze zeggen: ‘O ja, we geven je een stage en dan kunnen we daar waarschijnlijk een fulltime aanbieding van maken.’

Nee, nee bedankt. Ik wil mijn tijd niet verspillen aan een stage. “Dus ik bleef kijken en had een paar aanbiedingen van vergelijkbare bedrijven.”

Rond dezelfde tijd in zijn laatste jaar van 2014, was Adib begonnen met het bezoeken van hackathons – het programmeren van wedstrijden waarbij deelnemers 24 uur de tijd hadden om een ​​project te voltooien – met vrienden die hij had ontmoet met dezelfde interesses.

“Zowel mijn vriend als ik woonden altijd bij CodeDays – ik zou degenen die in Seattle waren bijwonen en hij zou die in SF bijwonen. We zouden allebei uiteindelijk op de 3e, 2e of 1e plaats eindigen en we leerden elkaar snel kennen op Facebook vanwege deze gelijkenis en het delen van passies. Uiteindelijk werden we goede vrienden en werkten we samen aan verschillende hackathons in het hele land aan apps. ”

De meeste apps die Adib maakte, waren het resultaat van een hackathon van 24 of 36 uur. Volgens hem gebeurt leren het best in omgevingen waar iemands creativiteit kan worden bevorderd en dat is waar ideeën voor zijn apps tot wasdom komen.

Na 16 jaar heb ik me nooit zorgen hoeven maken om iets te betalen. Mijn ouders waren niet rijk, maar we waren ook niet arm dus we hebben zeven jaar in een appartement gewoond omdat we spaarden voor een huis. Ik heb een deel van de app-inkomsten gebruikt om een ​​aanbetaling te doen voor het huidige huis dat we in Seattle hebben.

“Vlak voordat ik 18 werd, kwam het grootste deel van mijn geld uit consultancy, en vervolgens werkte het in de jaren 18 en 19 vooral voor andere bedrijven en mijn eigen ondernemingen. Ik ben altijd op zoek naar geavanceerde technologie en ongeopende deuren om mijn voeten in te krijgen. ”

Terwijl zijn ouders hem altijd opdreven om het goed te doen op school en een universitair diploma te behalen, veranderden hun overtuigingen snel toen Adib hen liet zien hoeveel geld hij verdiende.

We waren op dit evenement waar de spreker het had over hoe belangrijk het is om naar de universiteit te gaan – en mijn vader keek hem aan en hij begon heel hard te lachen. Het was een cool moment, het feit dat hij om school lacht en het punt dat we naar Amerika verhuisden, was school. ‘

Tegenwoordig is Adib een ingenieur die bij Tinder werkt aan onderzoek en ontwikkeling. Een recruiter voor het bedrijf had zijn werk online ontdekt, koud belde hem en gaf hem toen een baanaanbieding twee weken na hun interview. Adib viel meteen af ​​en aanvaardde de functie.

Met al zijn lofbetuigingen en financieel succes hebben sommigen Adib ondervraagd over waarom hij ervoor koos om bij Tinder te werken.

“Veel mensen werken hier bij Tinder, ook al hebben ze een geweldige financiële situatie. Ze komen hier niet eens voor het salaris. We hebben mensen bij Tinder die meerdere exits hebben.

Tinder is als een familie van ingenieurs. U maakt functies die miljoenen mensen de komende zes weken zullen gebruiken. De kick van dat en het feit dat iedereen elkaar steunt, grappen maken – we hebben letterlijk de koudste omgeving.

“Ik zou gewoon op een jacht kunnen gaan en het leven kunnen leven als ik dat wilde, maar dat zou saai zijn vergeleken met wat we bij Tinder doen. Het geeft ons een gevoel van doel als ingenieurs, om te laten zien aan het werk en werken aan dingen die zo’n grote impact hebben met zoveel andere coole mensen. ”

Op de vraag welk advies hij zou geven aan iemand die op zoek is naar het volgende grote idee, zei hij:

“Ik ben nooit op zoek naar een idee. Ideeën komen naar me toe in de douche, wanneer ik lig of in een droom. Soms zal er een probleem zijn dat ik ervaar dat ik kan oplossen met een app of een soort uitvinding en ik los het zelf op. Dan denk ik dat dit ook voor andere mensen kan worden opgelost en misschien willen andere mensen dit.

De sleutel is wanneer je een probleem ziet waarmee je geconfronteerd wordt dat bijna elke andere persoon tegenkomt. Het kan geen 2 procent van de bevolking zijn, omdat je jezelf dan vervreemdt. Het moet 80 tot 90 procent van de bevolking zijn, 75 procent minimum, waarvoor dit probleem geldt. Ik heb dit ergens gelezen dat je niet met een goed idee komt als je altijd jeuk wilt hebben om er een te verzinnen. ‘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *